IMG 6408 VSCO

Is jouw leaseregeling nog actueel? Indexeer het normbedrag regelmatig

De afgelopen tijd zijn de prijzen in verschillende sectoren, inclusief de autoleasebranche, flink gestegen.

De gestegen prijzen zijn niet alleen van invloed op de kosten van leaseauto's, maar ook op de secundaire arbeidsvoorwaarden, die jij aan je medewerkers biedt. In een tijd waarin het aantrekken en behouden van talent steeds moeilijker wordt, is een aantrekkelijke leaseregeling essentieel. 


Beoordeel je leaseregeling elk kwartaal
Het is cruciaal om mee te bewegen met de normbedragen in je leaseregeling. Hoewel dit wellicht niet altijd eenvoudig lijkt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je regeling aansluit bij de huidige marktomstandigheden. Wij bij Rebel Lease helpen je hier graag mee! Onze accountmanagers staan klaar om advies te geven over het aanpassen van je regeling. Daarnaast kun je zelf eenvoudig een inschatting maken door gebruik te maken van de indexcijfers van het CBS. Deze cijfers worden elk kwartaal bijgewerkt, dus het is slim om elk kwartaal een check in je agenda te zetten. Wil je dat wij je helpen herinneren, stuur ons dan een mail: info@rebellease.nl Dan nemen wij elk kwartaal contact met je op.

De CBS lease-index: altijd actueel
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert elk kwartaal indexcijfers van leaseprijzen in Nederland. Dit gebeurt in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). De index geeft een duidelijk beeld van de operationele leaseprijzen van personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens, uitgesplitst naar aandrijving (elektrisch, benzine en diesel). Deze gegevens helpen je om inzicht te krijgen in de trends binnen de markt en je leaseregeling hierop aan te passen.

Kilometerstanden onder de loep
Naast de normbedragen is het verstandig om ook eens kritisch te kijken naar de kilometrages in je leaseregeling. Nu medewerkers vaker thuiswerken, worden er minder zakelijke kilometers gereden. Dit kan betekenen dat het kilometrage in je regeling omlaag kan, wat vaak een positief effect heeft op het aantal beschikbare auto’s binnen het leasebudget. Door dit mee te nemen in je evaluatie, zorg je ervoor dat je regeling efficiënter en aantrekkelijker wordt voor medewerkers.


Neem contact op voor advies
Heb je vragen over het actualiseren van je leaseregeling of de indexcijfers? Onze experts staan klaar om je te helpen. Of het nu gaat om advies over normbedragen, kilometrages of een complete herziening van je leaseregeling, wij bieden je graag vrijblijvend advies. Neem contact met ons op via 088 - 9960101 of stuur ons een berichtje.


Conclusie
In een snel veranderende markt is het essentieel om de leaseregeling up-to-date te houden. Door elk kwartaal je normbedragen te controleren en het kilometrage te herzien, zorg je ervoor dat je regeling aantrekkelijk blijft voor zowel huidige als toekomstige medewerkers. Zet de evaluatie van je leaseregeling daarom standaard in je agenda en zorg dat je voorbereid blijft op de uitdagingen van de toekomst.